Agenda

Hier krijg je een inkijkje in mijn agenda.

april 2019

Het wonder van Le Petit Prince
10 april 2019
Het boek Le Petit Prince draag ik al 50 jaar met me mee en steeds lees ik er weer iets anders in. Na de Bijbel is De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld. Soms ook als middel in de strijd om bedreigde talen levend te houden.
Daarover gaat deze documentaire van Marjoleine Boonstra, maar het gaat ook over de vitaliteit en actualiteit van het boek dat al meer dan 70 jaar oud is.

In de serie HTDocs draait het Heerenstraattheater in Wageningen deze documentaire en tijdens de eerste speciale  vertoning op 10 april houd ik een korte inleiding over het boek en de film.
https://www.heerenstraattheater.nl/movies/1096/het_wonder_van_le_petit_prince
 

Culturele Ronde Wageningen
13 april 2019
Op 13 en 14 april is in Wageningen weer de Culturele Ronde. Tientallen kunstenaars stellen hun atelier open en er zijn optredens in de stad.
 In 2017 wonnen we met Schrijversharten (collectief met Laurens van der Zee en Martijn Adelmund) de juryprijs van de Culturele Ronde met onze landschapsgedichten.
Tijdens deze editie werken we samen met andere kunstenaars en treden we op.
Meer informatie volgt op: https://www.cultureleronde.nl/

oktober 2019

Kinderboekenweek - Op reis met heimwee
2 oktober 2019

De Kinderboekenweek 2019 heeft als thema Reizen (en vervoermiddelen) en het motto is Reis mee!

Ik spits het thema toe op Heimwee en daarover heb ik een speciaal programma gemaakt voor scholen en bibliotheken. Heimwee is het onderwerp van mijn nieuwe kinderboek dat dit jaar verschijnt bij uitgeverij De Eenhoorn.
Natuurlijk besteed ik ook in ruimere zin aandacht aan Reizen, het thema van de Kinderboekenweek.
Ook kan ik schrijfworkshops geven rondom het thema.

Voor bezoeken aan scholen en bibliotheken ben ik te boeken via De Schrijverscentrale waar mijn programma bij Documenten ook online staat:
https://www.deschrijverscentrale.nl/auteurs/14363