Agenda

Hier krijg je een inkijkje in mijn agenda.

maart 2020

Boekpresentatie Lara de Brito
7 maart 2020

Op 7 maart 2020 presenteert Lara de Brito haar nieuwe boek 'De verstrengeling'. Daarin reflecteert ze op persoonlijke thema's als ziekte, vrouw zijn en feminisme.
Martijn Adelmund, Ivanka de Ruijter, celliste Hettie van Nes en ik leveren ook een bijdrage aan de bijeenkomst. Die begint om 16 uur in de bblthk van Wageningen en is gratis toegankelijk.

https://bblthk.op-shop.nl/424/boekpresentatie-lara-de-brito-de-verstrengeling/07-03-2020

Rebellen en dwarsdenkers in bblthk
9 maart 2020

Met Schrijversharten organiseren we in de bblhk Wageningen een speciale avond rond Rebellen en Dwarsdenkers, het thema van de Boekenweek. De titel luidt: Dwarsdenkers en 42 dingen
Laurens van der Zee, Martijn Adelmund en ik laten onze gedachten gaan over rebelsheid en dwarsdenkerij in de literatuur, en ook over hoe dat voor onszelf als schrijver is.
Na de pauze belicht Petra Sips een van Vlaanderens grootste dwarsdenkers, Jaap Kruithof. Dat is de opmaat naar een bijzonder kunstproject vanuit Museum MAS in Antwerpen waaraan wij in Wageningen met kunstenaars invulling geven.
Meer informatie op de website van de bbthk:

https://bblthk.op-shop.nl/436/boekenweek-dwarsdenkers-en-42-dingen/09-03-2020

 

Boekenweek - Rebellen & Dwarsdenkers
15 maart 2020

Rebellen & Dwarsdenkers, het heerlijke thema van de Boekenweek 2020. In het hele land zijn allerlei activiteiten van 7 tot en met 15 maart.
Met het collectief Schrijversharten en Petra Sips organiseren we op 9 maart in de bblthk van Wageningen: Dwarsdenkers en 42 dingen.

https://bblthk.op-shop.nl/436/boekenweek-dwarsdenkers-en-42-dingen/09-03-2020

Het talent van - Uitgeverij EC presenteert nieuwe serie
19 maart 2020

Het talent van ... is een nieuwe serie boeken voor kinderen vanaf 10 jaar. De serie bij uitgeverij Eenvoudig Communiceren is in december 2019 gestart met 'In de spotlights' van Marlies Verhelst en mijn boek 'Stan in 3D'. In maart 2020 komen er ook boeken uit van Simone Arts en Annemarie van den Brink.

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren geeft al 25 jaar boeken en tijdschriften uit voor volwassenen en jongeren die moeite hebben met lezen. Dit jubileumjaar zijn er verschillende activiteiten om dat te vieren.
Tijdens de jubileumbijeenkomst op 19 maart is er speciaal aandacht voor jongeren en de nieuwe serie Het talent van ...  De bijeenkomst begint om 17 uur bij Boekhandel Scheltema, Rokin Amsterdam. Informatie en aanmelden: https://www.eenvoudigcommuniceren.nl/

 

april 2020

Boek 75 jaar Bevrijding Wageningen
16 april 2020

In Hotel de Wereld, uiteraard, vindt de presentatie plaats van het boek Vrijheid geef je door. Een boek over 75 jaar herdenken en vieren van de bevrijding in Wageningen.
Het boek belicht het onderwerp vanuit verschillende hoeken. Zelf schrijf ik een hoofdstuk over de betrokkenheid van kinderen en jongeren bij herdenken en vieren,

De Weddenschap
30 april 2020

Op 30 april is de afsluiting van De Weddenschap, de campagne van 6 maanden waarin leerlingen van het vmbo worden uitgedaagd om boeken te lezen. Drie BN'ers stimuleren de jongeren als leescoaches.
Zangeres Sarah-Jane heeft mijn boek 'Vast' uitgekozen als een van de drie boeken die ze zelf voor De Weddenschap leest.

http://annievangansewinkel.blogspot.com/2019/11/mijn-boek-vast-in-de-weddenschap.html

https://www.deweddenschap.nl/

mei 2020

Kunstenaars en 42 dingen
15 mei 2020

Op 9 maart 2020 kregen kunstenaars een ding uitgereikt uit de nalatenschap van de Vlaamse dwarsdenker Jaap Kruithof. Dat gebeurde tijdens de speciale boekenweekavond van Schrijversharten en Petra Sips in de bblthk van Wageningen.
Tijdens een openbare salon van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen tonen de kunstenaars wat ze met het voorwerp hebben gedaan en geven ze een inkijk in het maakproces.

Bblthk Wageningen, 20 uur.

juni 2020

Tentoonstelling Kapel Renkum
21 juni 2020

Ruimte is het thema van de tentoonstelling die drie weekenden te zien is in de Kapel Expo in Renkum. Voor deze expositie werk ik als dichter samen met beeldend kunstenaars Sharon Burggraaf, Trijnie Goudraan en Lia Stouten. Van 6 tot en met 21 juni.
Meer informatie volgt.

https://www.facebook.com/kapelexpo/