Agenda

Hier krijg je een inkijkje in mijn agenda.

januari 2020

Gedichtendag - Speciaal gedicht
30 januari 2020

Gedichtendag luidt de Poëzieweek in die duurt van 30 januari tot en met 5 februari. In het hele land zijn activiteiten rondom gedichten. Het thema dit jaar is: De toekomst is nu.

Voor Gedichtendag schrijf ik speciaal een gedicht over dit thema en het is vanaf deze dag te lezen op mijn weblog: https://annievangansewinkel.blogspot.com/

Ook zal ik deze dag via twitter mijn gedichten verspreiden, soms met de hashtag #Schrijversharten, het schrijverscollectief dat ik samen met Martijn Adelmund en Laurens van der Zee vorm.
https://twitter.com/AnnievGansewink 

februari 2020

Jureren voorleeswedstrijd bblthk Wageningen
5 februari 2020

Leerlingen van groep 7 en 8 van scholen in Wageningen gaan de strijd met elkaar aan om voorleeskampioen te worden. Ik mag dit jaar weer in de jury zitten. Telkens een mooi festijn waarin leesplezier en voorlezen voor een enthousiast publiek centraal staan.
De bblthk organiseert de voorleeswedstrijd. De winnaar gaat als vertegenwoordiger van Wageningen door naar de regionale voorronde voor de Nationale Voorleeswedstrijd.
https://www.denationalevoorleeswedstrijd.nl/

Gedichtenworkshop tijdens WAK Wageningen
8 februari 2020

Op 8 februari 2020 om 13 uur begint de gedichtenworkshop rond het thema Oneindig WAK. Die dag staat in het teken van de amateurkunst en in de binnenstad van Wageningen zijn optredens en presentaties.
Ongeveer een uur krijgen deelnemers oefeningen, opdrachten en een beetje theorie.
Daarna gaan ze de stad in om voorstellingen en presentaties naar keuze bij te wonen. Vervolgens keren ze terug om gedichten te schrijven en uit te werken.
Bij de afsluiting om 16 uur in de bblthk is er gelegenheid om enkele gedichten te laten horen.

Locatie: Binnenstadswinkel, Hoogstraat 60, Wageningen

Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is wel beperkt. Voorrang voor mensen die zich van tevoren aanmelden:  info@annievangansewinkel.nl

maart 2020

Boekenweek - Rebellen & Dwarsdenkers
15 maart 2020

Rebellen & Dwarsdenkers, het heerlijke thema van de Boekenweek 2020. In het hele land zijn allerlei activiteiten van 7 tot en met 15 maart.
Zelf organiseer ik met het collectief Schrijversharten een avond in de bblthk van Wageningen.
Meer informatie volgt.

Het talent van - Uitgeverij EC presenteert nieuwe serie
19 maart 2020

Het talent van ... is een nieuwe serie boeken voor kinderen vanaf 10 jaar. De serie bij uitgeverij Eenvoudig Communiceren is in december 2019 gestart met 'In de spotlights' van Marlies Verhelst en mijn boek 'Stan in 3D'. In het voorjaar van 2020 komen er ook boeken uit van Simone Arts en Annemarie van den Brink.

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren geeft al 25 jaar boeken en tijdschriften uit voor volwassenen en jongeren die moeite hebben met lezen. Dit jubileumjaar zijn er verschillende activiteiten om dat te vieren.
Tijdens de bijeenkomst op 19 maart is er speciaal aandacht voor de nieuwe serie Het talent van ...
https://www.eenvoudigcommuniceren.nl/

april 2020

Boek 75 jaar Bevrijding Wageningen
16 april 2020

In Hotel de Wereld, uiteraard, vindt de presentatie plaats van het boek Vrijheid geef je door. Een boek over 75 jaar herdenken en vieren van de bevrijding in Wageningen.
Het boek belicht het onderwerp vanuit verschillende hoeken. Zelf schrijf ik een hoofdstuk over de betrokkenheid van kinderen en jongeren bij herdenken en vieren,

De Weddenschap
30 april 2020

Op 30 april is de afsluiting van De Weddenschap, de campagne van 6 maanden waarin leerlingen van het vmbo worden uitgedaagd om boeken te lezen. Drie BN'ers stimuleren de jongeren als leescoaches.
Zangeres Sarah-Jane heeft mijn boek 'Vast' uitgekozen als een van de drie boeken die ze zelf voor De Weddenschap leest.

http://annievangansewinkel.blogspot.com/2019/11/mijn-boek-vast-in-de-weddenschap.html

https://www.deweddenschap.nl/

juni 2020

Tentoonstelling Kapel Renkum
21 juni 2020

Ruimte is het thema van de tentoonstelling die drie weekenden te zien is in de Kapel Expo in Renkum. Voor deze expositie werk ik als dichter samen met beeldend kunstenaars Sharon Burggraaf, Trijnie Goudraan en Lia Stouten. Van 6 tot en met 21 juni.
Meer informatie volgt.

https://www.facebook.com/kapelexpo/