De superhoofdprijs titel : De superhoofdprijs
categorie : 7-8 jaar (AVI 9 -oud / E6 AVi-nieuw)
pagina's : 80
illustraties : Helen van Vliet
uitgeverij : Zwijsen (serie Bolleboos Plus)
1e druk : 1998 en diverse herdrukken
2e druk : 2009 herdruk met nieuw omslag
ISBN : 90.276.3990.6 / 978 90 487 0368 5

Zomaar van de ene dag op de andere worden Casper en Iris en hun ouders ongelofelijk rijk. In de Goede-Doel-loterij winnen ze maar liefst vijf miljoen euro. De Superhoofdprijs!
Ze verhuizen naar een mooi, groot huis en gaan op vakantie in een deftig hotel. Maar op school worden Casper en Iris uitgescholden voor 'rijke stinkerds'.

Fragment

'Lobke is er vandaag niet,' vertelt juf Vera aan groep vier/vijf. 'Haar overgrootouders vieren hun diamanten bruiloft, ze zijn dus zestig jaar getrouwd. Jullie begrijpen dat dat een groot feest is voor de hele familie. Wie van jullie weet trouwens wat een diamant is?'
Bijna alle kinderen van groep vijf steken hun vinger op, maar ook een paar uit groep vier weten het antwoord.
'Ja Iris, zeg het maar.'
'Dat is een hele dure edelsteen.'
'Goed geantwoord,' prijst de juffrouw haar.
'Daar hebben ze bij Iris natuurlijk het hele huis mee vol liggen, hè Iris?' sneert Boudewijn.
De andere kinderen lachen, alleen Iris vindt het helemaal niet leuk. 'Je denkt zeker dat je leuk bent,' snauwt ze tegen Boudewijn.
'Jullie zijn toch rijke stinkerds. Jullie bulken van het geld en van de dure edelstenen. Kakkers.'
'Boudewijn, nu is het wel weer genoeg,' vindt de juffrouw.
Maar achter zich hoort Iris dat hij doorgaat met smiespelen en even later komt er een briefje op haar tafeltje terecht. Voorzichtig vouwt ze het open, de juffrouw mag het niet zien.
'Eten jullie thuis soms kakdiamanten?' staat er in het handschrift van Boudewijn. Hij heeft er een dampende edelsteen bij getekend in een poepbruine kleur.
Iris wordt het onderhand spuugzat. Elke dag heeft Boudewijn wat anders te mekkeren. Dat ze rijke stinkerds zijn, dat ze vast gouden drollen poepen en dat Iris voortaan koude kak is.