Vreemdgaan titel : Vreemdgaan
categorie : 12+
pagina's : 103
uitgeverij : Eenvoudig Communiceren, serie Thuisfront (Makkelijk lezen)
1e druk : 2014
ISBN : 978 90 8696 1917
Britt en haar vader hebben het prima samen. Maar als zijn vriendin Inge bij hen komt wonen, moet Britt haar vader opeens delen. En Bas, de leukste jongen van school, ziet haar ook al niet staan. Want Bas is verliefd op Dorris.
Ondertussen begint Britts vader steeds vreemder te doen. Hij moet vaak overwerken en krijgt de hele tijd whatsappjes. En dan dat nieuwe kapsel! Betekent dit wat Britt denkt dat het betekent?

Recensie
(...) Vreemdgaan is voor deze doelgroep weer een zeer geslaagd boek met spanning, liefde en puberstrubbelingen. Alles komt in het verhaal wel erg op zijn pootjes terecht en dat is in het echte leven natuurlijk vaak niet zo, maar ik denk dat de lezers uit de doelgroep het boek met een zucht van opluchting en een glimlach zullen dichtslaan als ze het uithebben.
Pieter Feller op Boekenbijlage.nl  http://www.boekenbijlage.nl/wat-moet-je-doen-als-je-er-achterkomt-dat-je-vader-vreemdgaat/ 
 

Fragment

(...) Voorzichtig kijkt ze om de hoek. Haar vader.
Met een vrouw. Is het die vrouw van het computerscherm zondag?
Ze praten druk en lachen. Gewoon, leuke collega's samen.
Ze lopen naar de auto. Britt kijkt naar het fietsenhok. Daar staat nog één fiets. Haar vaders fiets. Toch loopt hij er niet heen.
Hij stapt bij de vrouw in de auto. Ze kijken elkaar aan.

En dan - Britt knijpt haar fietsstuur bijna fijn - zoenen ze elkaar.
Nog eens. Nu langer.
(...)