Journalistiek werk en redactie

Lang heb ik als journalist en redacteur gewerkt. Hieronder een korte impressie van dat werk. Sindsdien lever ik incidenteel nog journalistieke bijdragen of verricht ik redactiewerk.
Voor interessante projecten (gastcolumns, sfeerverslagen, interviews) houd ik me aanbevolen.

Uiteenlopende activiteiten

weblog sinds 2010
• medewerking aan artikel 'Schrijf dat boek!' , Zin Magazine, nr. 1 - 2013
• tentoonstelling Point of no Return, 2012 Wageningen, verslagen en serie van 6 interviews met deelnemende kunstenaars, voor regionale media
• artikel 'Ik wil ook een boek schrijven', cursuswebsite Springest Lees het hier
• artikel 'Hoe cursus ik mezelf tot schrijver', website Schrijvers4fun
• gastcolumn Gelderlander, juni 2009 over thriller schrijven (Wageningen City of Crime)
• artikel 'Workshop op papier: Kinderverhalen schrijven', Schrijven Magazine
• redactiewerk voor uitgeverij Strengholt

Mijn ervaring als journalist
Na mijn opleiding aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg (1981-1984) heb ik 13 jaar in de journalistiek gewerkt in uiteenlopende functies.Verslaggeving op bv. regioredactie, maar ook werkte ik voor binnenlandredactie en eindredactie. Gemeenteraadsvergaderingen, maar ook interviews met ondernemers, kunstenaars en 100-jarigen. Dat vond ik een van de mooie kanten van mijn werk: praten met mensen die enthousiast bezig zijn met werk, hobby of leven. In sfeerverslagen was ik op mijn best, of het nou de finish van een wielerwedstrijd was of een fotoshoot van hoogleraren.
Tot mijn genoegen had ik anderhalf jaar lang een rechtbankcolumn, waarin ik mijn eigen kijk op rechtbankzaken gaf.
Lang werkte ik bij de regionale krant Het Nieuwsblad van het Zuiden (nu Brabants Dagblad) en later bij Gelders Dagblad (nu Gelderlander) en als correspondent Wageningen voor het Agrarisch Dagblad.
Daarna werkte ik voor het vakblad Boerderij (algemene redactie, kinderpagina''s). Ook hier trof ik bij mijn reportages weer mensen die met hart en ziel werkten.