Optredens, lezingen en gastlessen

Ik treed op voor kinderen en volwassenen met mijn verhalen en gedichten. Ook geef ik lezingen, gastlessen en workshops.

Optredens


 Ik treed graag op met mijn verhalen en gedichten bij dichtersfestivals, tentoonstellingen, literaire cafés en andere podia. Zo droeg ik mijn gedichten voor tijdens Dichter bij Wageningen en Groeten uit Wageningen in Amsterdam. Ook bij manifestaties als de Verhalenmarathon in Wageningen trad ik op en meermalen op Gedichtendag.
 

Met mijn dialectwerk sta ik regelmatig op het podium tijdens de LiLiLi-daag in Limburg. Ook speelde ik in 2002 en 2003 mijn monoloog Stillaeve tien maal in Limburgse theaters (foto).

Bezoek aan scholen en bibliotheken
Aan scholen en bibliotheken breng ik meestal bezoek via de Schrijverscentrale Ik kom op basisscholen (vanaf groep 4) en op middelbare scholen (van vwo tot vmbo en praktijkschool).
Ik lees voor uit mijn boeken, laat zien hoe ik schrijf en beantwoord vragen. Tijdens de jaarlijkse Kinderboekenweek werk ik meestal rond het thema. Ook geef ik op scholen gedichtenworkshops.
Ook voor volwassenen treed ik op via de Schrijverscentrale. Ik kan dan bijvoorbeeld aandacht besteden aan mijn romans en thrillers.

Lezingen

Voor uiteenlopende groepen geef ik lezingen. Die kunnen gaan over mijn werk als schrijver: wat en waarom schrijf ik, hoe ga ik te werk. Ik lees voor en beantwoord vragen.

Ook verzorg ik de lezing: 'Hoe word je schrijver?' Mensen die erover denken een boek te schrijven krijgen informatie over wat er allemaal bij komt kijken. Ik signaleer voetangels en klemmen, geef tips en verwijzingen en ga ook in op alle mooie kanten van het schrijverschap. Ook kunnen korte schrijfoefeningen deel uitmaken van het programma.

Eerder gaf ik al lezingen voor onder meer volksuniversiteiten, vrouwenverenigingen,  vrijwilligersorganisatie en netwerkgroep.


Wilt u bijvoorbeeld een bijeenkomst organiseren voor uw vereniging of organisatie, neem dan contact op. We overleggen dan over de mogelijkheden en ik maak graag maatwerk.