Zakelijk schrijven, trainingen en workshops

Schriftelijk rapporteren, kort en krachtig formuleren, adviezen schrijven of beleidsstukken, opfrissen spelling en grammatica, effectief brieven en e-mails schrijven.

Tegenwoordig moeten medewerkers van organisaties en bedrijven steeds meer schriftelijk vastleggen. In de enorme informatiestroom die hun ontvangers overspoelt, moet hun tekst  er uitspringen.
Een training of workshop zakelijk en klantgericht  schrijven kan daartoe een goede aanzet zijn.

Sinds 2000 werk ik als bedrijfstrainer schriftelijke communicatie. Van 2000 tot februari 2021 deed ik dat als freelancer voor trainings- en adviesorganisatie Schouten & Nelissen. Voor hen gaf ik open trainingen als Opfriscursus Nederlands, Beleids- en adviesstukken schrijven, Vlot en Helder Schrijven, en Schriftelijk Rapporteren. Maar ook voerde ik in-company trajecten uit, dus bij bedrijven 'in huis'.
Dit trainingswerk geeft me veel voldoening, omdat ik deelnemers de ogen kan openen en ze soms zelfs plezier krijgen in het schrijven. In korte tijd winnen ze zelfvertrouwen en ervaren ze dat hun teksten beter worden.

Ik vind het belangrijk me te blijven scholen op het gebied van trainingen. Ik prijs me gelukkig dat ik voor die professionalisering jarenlang terechtkon in de bedrijfsschool van Schouten & Nelissen. Daar deed ik onder meer de volgende trainingen en workshops:
handelingsgericht leren, assertiviteitstraining, psychopathologie, gedragsdrama-rollenspel, confrontatie, RET-basic (certificaat), procesinterventies, intuïtie, mindfulness, mindmappen, kompasvisie. Jaarlijks professionalisering schriftelijke communicatie.
Schouten & Nelissen had me gecertificeerd als trainer.


Als trainer sta ik ingeschreven in het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO)          


Hebt u een leervraag over zakelijk schrijven?

Veroorzaakt schrijven meer problemen dan het oplost? Ik bied graag maatwerk aan, gefundeerd op opleiding en jarenlange trainerservaring.
Heeft u een trainingsvraag, voor uzelf of voor medewerkers? Ik denk graag met u mee over cursus, workshop of individuele schrijfcoaching. Dat kan een korte leervraag zijn, maar ook een langduriger coachingstraject.
Standaardbrieven die niet lekker lopen, mails die alleen maar meer vragen, werk of ergernis oproepen? Op basis van een snelscan kunnen we overleggen over een verbetertraject.
Ook gerichte workshops zijn mogelijk. Enkele voorbeelden:
- treffende mails schrijven
- klantgerichte brieven
- creatief schrijven, bv. voor redactie van personeelsblad of internet
- columns of weblogs
- opfrissen werkwoordspelling (de d's en t's)

Ik kan ook individuele begeleiding geven op afstand, dus via internet.

Hebt u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte, neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Ik reageer dan zo spoedig mogelijk.

Contactformulier

Leave this field empty
* *
*
*